Gyere te is Szélrózsára!

2008 júl 16 - 00:00
2008 júl 20 - 23:59
Etc/GMT+1

.
Idén is lesz Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó, melynek 1996 óta minden második évben örülhettünk.
A Mevisz-Bárka szakcsoport a kezdetektől részt vett, és biztosította, hogy sérült emberek is teljes értékű résztvevői lehessenek ennek fesztivál jellegű rendezvénynek.

Az idei találkozó 2008. július 16. és 20. között, Kőszegen lesz.
A teljes részvételi díj 7000 Ft, a napijegy 2100 Ft.
Reggeli 250 Ft, ebéd 500 Ft, vacsora 400 Ft (mindegyikből van vegetariánus menü is).

Ha szívesen jönnél egy mozgássérült résztvevő - segítő résztvevő páros tagjaként, akkor először nálunk jelentkezz, és még ne előregisztrálj a Szélrózsa honlapján!
Nálunk a következő módokon jelentkezhetsz:

  1. A kiküldött, és remélhetőleg már meg is érkezett táborjelentkezési lap második oldalán töltsd ki a Szélrózsára vonatkozó rubrikát, majd határidőre (május 15.) küldd vissza a Mevisz címére! Ha így jelentkezel, feltétlenül írd oda az e-mailcímedet és a telefonszámodat a lapra!
  2. Jelentkezhetsz e-mailben is a barka@mevisz.hu emailcímen. A határidő itt is május 15.

A jelentkezési lapon illetve az e-mailben írd meg, ki lesz a párod!

A jelentkezésetek után küldünk e-mailt a további teendőkről, akkor szó esik a regisztráció és a fizetés módjáról is.
További információkért, a várható programért látogassatok el a Szélrózsa honlapjára: http://www.szelrozsatalalkozo.hu/
Ha kérdésed van, írj Muntag Mártonnak e-mailt: mmuntag kukkac mevisz ponnt hu.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A Szélrózsa honlapjára

A Szélrózsa honlapjára felkerült a programfüzet: link itt Ami abban rólunk szól:

Az Evangélikus Szeretetotthon kapuszínjében (Gyöngyös u. 29.) a MEVISZ-Bárka szervezésében Solymos Tamás fotóriporter, és Tekus András hobbifotográfus Kerékvilág c. fotókiállítása tekinthetõ meg A MEVISZ-Bárka táborokban és a mozgássérült passiókörúton készült képek olyan pillanatokat örökítettek meg, melyek mindennapiak a Bárkában, de mégsem megszokottak a mindennapokban! Szeretettel várunk!

Július 19., szombat, 12.00-13.00, Díszterem » Mozgássérült passió Az idén márciusban mozgássérült és nem mozgássérült fiatalok közremûködésével elõadott passiójátékot azok is megnézhetik, akik a nagyhéten elmulasztották. Akik láttak már mozgássérült fiatalok elõadásában passiójátékot (az idei volt a hatodik alkalom), azok tudják, hogy a közönségnek különleges élményben lehet része, más, eddig észre sem vett hangsúlyokra lehet figyelmes az elõadás alatt. A lehetõségek piacán felállított MEVISZ sátorban az alkalom után lehetõsége lesz minden érdeklõdõnek a szereplõkkel való találkozásra, beszélgetésre, a passiójáték kulisszái mögé való bepillantásra, ismerkedésre.

A Mevisz Bárka szakcsoportja a Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség keretei között mûködik már 1989 óta. Olyan alkalmakat szervezünk, ahol a mozgássérült, a látássérült és az értelmi fogyatékos emberek, valamint az „ép” fiatalok találkozhatnak egy közösségben. Az „esélyegyenlõség ügyét” szoros, baráti kapcsolaton keresztül szeretnénk elõmozdítani. A Bárka tevékenységének gerincét a nyári táborok jelentik, amelyekben sérült, hátrányos helyzetû emberek az õket segítõ fiatalokkal együtt vesznek részt. Táboraink tíznaposak, harminc-negyven résztvevõvel zajlanak, a segítõk és a segítettek aránya hozzávetõleg egyenlõ. A Mevisz-Bárkával kapcsolatban lévõ sérült emberek egy része különbözõ intézetekben lakik, mások családjukkal élnek. Életkoruk 12-60 éves korig terjed, összesen körülbelül 200-an vannak. A segítõk 15-35 éves diákok és fiatal felnõttek. Vannak, akik már családjukkal, gyerekeikkel együtt vesznek részt táborainkban. Az év közben is aktívan segítõk száma megközelíti a 100 fõt.


Végül még egy idézet :-) a programfüzetből: Véradás Július 18-án, pénteken 10-17 óra között lesz véradás hátul, a Csendsátor melletti kõépületben. TAJ-kártya és személyi igazolvány szükséges hozzá.

nyílt egy fórumtéma is

Nyílt egy fórumtéma is (http://www.mevisz.hu/node/785), a kérdéseket oda is lehet írni.