Rehab Critical Mass - Mevisz-Bárkás szemmel

:: kategória:

Azt írják az interneten, hogy megvolt a kritikus tömeg, kb. 1000 ember és sokan aláírták a támogató-petíciót és az on-line aláírásgyűjtés is elindult. Hogy miért történik ez az egész, azt a Mevisz-Bárkás körökben nem kell magyarázni és részletezni, hiszen az összes törekvés és célkitűzés amiért a mozgalom elindult a Mevisz-Bárka közösségében „megszemélyesíthető”. Ha a petíció bármely pontját olvassuk személyes életek és sorsok pereghetnek előttünk. (Petició link: http://www.peticiok.com/rehabcriticalmass)

Napsütéses októberi vasárnap délután volt 19-e. Dél körül már növekedett bennem az a fajta izgalom, ami a tábor előtt is szokott: Tudtam, hogy elindult a kisbusz az emberekért, hogy a város és az ország több pontjáról jönnek, indulnak a Meviszesek is. Indultunk, de most nem csak azért, hogy találkozzunk, hanem azért, hogy kiálljunk mindazért, amiért mi is „vagyunk”, ami a Mevisz-Bárkának is lényege, hogy tegyünk valamit azok ellen a problémák ellen amit mi is látunk, tapasztalunk az évek során.
Igen, azt hiszem ez lelkesített, hogy most nem csak a saját -sokszor a problémák méretéhez képest kicsinek érzett- tábori vagy meviszes körünkben élhettük meg azt a vágyunkat, amit a petíció bevezetése így fogalmaz:

„Elvárjuk, hogy az ember ne csak a vélt gazdasági hasznossága alapján, hanem emberi mivolta alapján legyen számba véve! Ez alapján mindenkinek biztosítsanak egyenlő esélyt, egyenlő bánásmódot!"

...és aminek a Mevisz-Bárka táboraiban Isten személyválogatás nélküli szeretete és az Ő szemében való értékességünk az alapja és a mozgatója.

Jó volt látni, ahogy a tömeg is nőtt, a Bárkás csapat is gyülekezett, több tábor és a Mevisz vezetőség is képviseltette magát. Örültünk egymásnak, a találkozásnak. Hatalmas Bárkás-hangulat a főváros közepén! Ezt a hangulatot csak erősítette, hogy a RCM szervezőinek csapatából a réges-régóta Bárkás, és valamikori Mevisz-elnökségi tag, Kiss Csabi üdvözölt minket, örült nekünk és egész lényével azt üzente, hogy van értelme tenni ezért az ügyért, ami fontos nekünk! (Rengeteg cikk, fotó található a rendezvényről az interneten! Előzetes: http://evangelikus.hu/rehab-critical-mass-kezdemenyezes-2014

pl. egy képes beszámoló ismerős arcokkal: http://www.nlcafe.hu/foto/20141020/rehab-
critical-mass/
)

A magam részéről kívánom, hogy a mozgalom erősödjön és céljaival együtt érje el a valódi szemléletváltást a társadalomban. Egyrészt az érintettekért másrészt mindenkiért. Hiszen mi Bárkások nagyon jól tudjuk, hogy az egymásra való odafigyelés nem csak a mozgássérült/fogyatékkal élő embereknek jó. Tudjuk, mert tapasztaljuk, hogy mindenkire, az egész közösségre, társadalomra visszahat, segít, gyógyít, lelkileg egészebbé, egészségesebbé tesz!

Jó, hogy ott voltunk! Legyünk ott a következőn is!

Bence Orsi