"Tanuljunk meg együtt élni" - új honlap a világhálón az elfogadás és a befogadás érdekében

:: kategória:

Néhány hete egy új honlap jelent meg a világhálón, melynek célja, hogy tájékoztatást nyújtson a fogyatékos emberek számára ápolást- gondozást nyújtó szociális intézmények férőhelyeinek és szolgáltatásainak kiváltására szolgáló programokról.

Fontos, hogy az érdeklődők és az új lakhatási formákat befogadó közösségek megismerhessék és megértsék a kiváltás folyamatát, szakmai alapjait és megismerkedjenek a folyamat aktív szereplőivel, az önálló életre készülő fogyatékos emberekkel és segítőikkel.

Ennek érdekében kapott helyet a weboldalon a projekt első ütemében szerepet kapó intézmények ismertetése és leírása, idővel pedig egyre több „jó gyakorlat” és sikertörténet kerül majd fel az eddigiek mellé: számos olyan példa, amely megmutatja, hogy a befogadó, elfogadó szemléletmód a helyi közösségek minden tagjának előnyére válik. Az ismeretek szerzését, az esetleges félreértések eloszlatását szolgálja a részletes „GYIK” („Gyakran Ismételt Kérdések”) menüpont, a kiváltás fogalmának leírása, illetve a téma szakértőitől való kérdezés lehetősége.

A www.tanuljunkmegegyuttelni.hu címen elérhető honlap széleskörű együttműködésben, hazai és uniós források segítségével jött létre, működése során külön figyelmet szentelve a valamilyen téren akadályozott felhasználók igényeinek való megfelelésre is (vakbarát változat; jól olvasható szövegméret, stb.)

CsatolmányMéret
tmee_banner1.jpg10.5 KB